Web Analytics Made Easy - StatCounter

LR Saatleri’ni kazananları bekleyen tehlike…

Her zaman söylüyoruz, LR’ın ilk hediyesi olan kol saatini kazanmak çok önemli. Mali değeri çok yüksek olmasa da emeğiniz karşılığı kazandığınız bir ödül ve ileriki ödüllerin gelebileceğinin bir göstergesi. Ama çoğu kez saatini kazanan arkadaşların devamını getiremediklerini görüyoruz. Bence bunun bir kaç sebebi var, bunlara değinmek istiyorum.

Saat ulaşması kolay bir hedef. Üye olduğunuz ayı veya onu takip eden iki aydan birinden iki yeni iş ortağı yapıp 2000 pw’ye ulaştığınızda saatinizi kazanıyorsunuz. Eğer bu iki yeni iş ortağına saati almayı öğretebilirseniz hedefinize ulaşmanız çok kolay oluyor.

Saatini almak için ilk başta agresif bir şekilde üye yapmaya başlıyorsunuz. Genellikle hediyeyi kazanmak için belki de yeni iş ortaklarınıza işin asıl potansiyelini anlatmayı başaramıyor veya nasıl büyüemeleri gerektiği konusunda yeterli bilgiyi veremiyorsunuz. Hedef işi öğretmek yerine puana ulaşmak olduğu için asıl önemli kısım es geçiliyor.

Bir diğer konu hediyeyi alınca insanların rehavete kapılması ve hız kesmesi. Oysaki asıl zorluk bundan sonra başlıyor. Bir sonraki kalifikasyon olan Junior Managerlık için 4000 pw gerekiyor ve tek başınıza ulaşabileceğinzi bir puan değil, çünkü aşağı yukarı 5000 tl’lik bir ciro yapmanız gerekiyor. Eğer mevcut ekibinize işi iyi öğretmediyseniz ve yeni iş ortağı eklemeyemiyorsanız işiniz çok zor. Genellikle de böyle oluyor. Saati almak için çevrenizde ikna edebildiğiniz herkesi üye yapıyorsunuz ve iş kendi çevrenizin dışına çıkmaya geldiğinde tökezliyor ve duruyorsunuz. Asıl zorlayıcı olan şey asıl şimdi başlıyor ve reddedildikçe motivasyonunuzu kaybediyorsunuz.

Bu işi yapmayı bırakmak diğer bütün işleri bırakmaktan çok daha kolay. Zoru bırakıp kolaya kaçmak ise insanın doğasında var ve siz de tam olarak bunu yapıyorsunuz. Oysa bu iş saat kazandıktan sonra başlıyor. Junior Manager yönetici yardımcısı demektir. Yönetici sıfatı almak birinin işi çok iyi anlamış olması ve bunu iyi aktarabiliyor olması lazım ki ekibini kurabilsin ve yönetebilsin. Yoksa nasıl kendi çevreniz dışındaki insanlara güven verecek ve onları ikna edebilirsiniz ki?

LR saatini kazanın ve işe asılmaya devam edin. Her gün normal mesaili işte çalışır gibi 7-8 saatinizi LR’a ayırın. Bolca okuyun, öğrenin, satış yapmaya çalışın ve her gün en az 5 kişiye LR’ı teklif edin. Saatinizi biraz çaba ve şansla alabilirsiniz. Ama LR aracını hakedenler çok çalışan ve vazgeçmeyenlerdir!