Web Analytics Made Easy - StatCounter

LR iş ortaklarıma tavsiyeler

Genelde hep üye olmayı düşünen kişiler için yazıyorum ama bu sefer iş ortaklarım için yazacağım.

Ocak ayından beri LR’dayım, güzel bir ekip, hatırı sayılır bir prim seviyem var ama yine de daha yolun başında olduğumu düşünüyorum. Buna rağmen bu kısa sürede tecrübe kazandım ve daha da önemlisi bolca gözlem yaptım. Özellikle de bu işte başarılı olmuş kişileri gözlemledim. Tabi başarılı olmak herşeyi doğru bildiğiniz veya yaptığınız anlamına gelmiyor, bu yüzden kendimce doğruları aldım, yanlışları eledim ve bir yol haritası çizmeye çalıştım. Aslında bu bahsedeceğim her madde kendi başına bir yazı konusu ama şimdilik özet geçeceğim:

1. LR’a üye olduktan sonra ilk yapmanız gereken şey zaman ayırıp size gönderilen dökümanları okumak. Bunu ilk okuyuşta anlamanız gerekmiyor, zaten belgeler de ilk okunuştan sonra kendini imha etmiyor. Ama en azından nerede ne yazdığını bilirseniz, ihtiyacınız olduğunda dönüp bakarsınız.

2. LR’a üye olduğunuzu kaç kişi biliyor? Çok da fazla bir şey bilmeden insanlara bu işe başladığınızı nasıl anlatabilirsiniz? Elbette sosyal medya ile. Size gelen ürünlerin fotoğrafını çekip profilinizden “LR ürünlerim geldi” diye duyurun. Çok fazla açıklama yapmayın, insanlar merak etsinler sadece.

3. Öğrenmeye başlayın ! Hergün liderinizi arayın, mesaj atın. Gruplarda çok fazla yazılı kaynak var. Bu iş neden bu kadar kazançlı, prim nasıl kazanılıyor, ürünler ne işe yarıyor, diğer firmalara göre avantajımız ne, hatta bu işte nasıl başarılı olunur, insanların kafasındaki saadet zinciri algısını nasıl yıkarsınız; sorun, okuyun öğrenin. Bunların hiç biri size vahiy olarak olarak inmeyecek. Ancak kendiniz isterseniz ve çaba harcarsanız öğreneceksiniz.

4. Aldığınız ürünleri deneyin, kendi tecrübeleriniz şirkete ve ürünlere güvenmenizi sağlayacak. Bu güveni karşınıza yansıtabileceğiniz sürece bu işte başarılı olacaksınız.

5. Nedir, ne değildir öğrendikten (ki çalışıyor bile olsanız bu öğrenme süreci 1-2 hafta sürmeli) ve kendinize güvendiğinizi hissettikten sonra artık çevrenize LR’ı anlatmaya başlayabilirsiniz. Sizin gibi bu işi yapabilecek arkadaşlarınızı bulabilmek için öncelikle bu işi kime anlatabileceğinizle ilgili düşünmeye başlayın. Düşünmek derken bir işle uğraşırken bir yandan da düşünün demek istemiyorum. Gerçekten düşünmeye zaman ayırın, bir yere oturun, cep telefonu rehberinizi açın ve düşünmeye başlayın !

6. LR’ı anlatacağınız kişileri 3’e ayırın: 1. Bu işle ilgilenmeyecek, ama sizden ürün alarak müşteriniz olabilecek kişiler. 2. Müşteri olduktan sonra bu işi yapmaya ilgi duyabilecek kişiler. 3. Hayalleri olan, heyecanlı, dinamik, gerçekten paraya ihtiyacı olan, kendi ayakları üzerinde durmak isteyen, denemekten korkmayan, yeniliğe açık, hayatta birşeyler başarmak isteyen, beraber çalışmaktan keyif alacağınız veya sizin sözünüze çok güvenen kişiler.

7. Heyecanınızı ve güveninizi ilk yansıtabileceğiniz ve sonuç alabileceğiniz kişiler bu üçüncü gruptakilerdir. Onlara bu yolda beraber yürümek istediğinizi, eğer bir ekip olarak çalışırsanız bu işte başarılı olabileceğinizi anlatın. Denemekten hiç bir şey kaybetmeyeceğinizi, riskinizin sıfır olduğunu söyleyin.

8. Çok fazla hayır duyacaksınız ! O kadar fazla hayır duyacaksınız ki, napıyorum ben, boşa zaman harcıyorum hissine kapılacaksınız. İlk başta bu işi anlattığınız 20 kişiden hiç biri belki evet demeyecek, o anda bırakırsanız, kaybettiniz ! Vazgeçmeyip sonraki 20 kişiye anlattığınızda aralarından biri evet diyecek ve dünyalar sizin olacak. Çünkü isterseniz bu işi başarabileceğinizi kendinize ispatlamış olacaksınız. Bugüne kadar duyduğunuz tüm hayırlarlardan dersler çıkartıp, bir sonraki görüşmelerinize kendinize daha hazır gideceksiniz. 20’de 1 evet yerine, 10’da bir evet duyacaksınız. Yavaş yavaş ekibinizi büyüteceksiniz. Asla vazgeçmeyin !

9. Özellikle çevrenizde bu işe burun kıvıran herkes moralinizi bozacak. Yapamazsın, edemezsin, para kazanamazsın, bu gerçek bir iş değil, başkasının sırtından para kazanıyorsun, başkasına para kazandırıyorsun gibi eleştirilerle sizi vazgeçirmeye çalışacak. Eğer bu kişilere verecek bir cevabınız yoksa, bu işin ne olduğunu, neden para kazanabileceğinizi ve neden adil olduğunu öğrenememişsiniz demektir, sorun sizdedir. 3. maddeye geri dönün, eksik bilgilerinizi tamamlayın. Hazırlığınızı iyi yapın ve bir daha sizi yıldırmalarına izin vermeyin !

10. Bu işte başarılı olmak için tek bir yöntem yok. Başarılı olanları örnek alın ama eninde sonunda bu işi kendine has bir şekilde yapacak olan sizsiniz. Herkesin güçlü olduğu bir taraf vardır. Geçmiş hayat ve iş tecrübenizde neyi iyi yaptığınızı, becerilerinizi, karakterinizin hangi tarafının öne çıktığını düşünün ve bunları LR’la birleştirin. Çevreniz çok geniş olmayabilir ama çok güven veren bir kişiğiniz vardır. Veya yüzyüze görüşmelerde iyi değilsinizdir ama yazarak daha ikna edicisinizdir. Hangi yönünüz güçlüyse onu kullanın.

11. Kısa sürede zengin olmayı hayal etmeyin, kimseye de bu işi böyle anlatmayın. LR sadece emek veren kişilere para kazandırır. Kısa sürede para kazanma fikrini aklınızdan çıkartın. Kendinize bir kural koyun: 1 sene boyunca para kazanmayacağım ve sadece yatırım yapacağım! İlk kazandığınız paraları bu işİ büyütmek için harcayın. Reklam yapın, üyelerinizle toplantı ayarlayın, eğitimler düzenleyin, kitapçıklar, kartvizitler, el ilanları bastırın. Mümkünse cebinizden de biraz para koyun. Her ay bu iş için koyacağınız 100 TL, bir sonraki sene size 1000 TL olarak geri dönebilir.

12. Kendinize hedef koyun. Sakın hayal ile hedefi karıştırmayın. Hayal kurmak güzeldir, ama hedef dediğiniz şey ulaşılabilir olmalıdır. Bu ayı şu kadar puanla tamamlayacağım, ay sonuna kadar şu kadar kişiye LR’ı anlatacağım, şu kadar kişiyi üye yapacağım deyin. Hedefinize ulaşmak için elinizden geleni yapın. Bunu yaparsanız, “olmadığında” düşünce şeklinizi değiştirebileceğinizi, yaratıcı çözümler üretebileceğinizi, kendinizden beklenmeyeni yapabileceğinizi göreceksiniz ve bir sonraki ay bu sayede hedefinizi tutturabileceksiniz.

13. Hedefinize ulaşmak için sistemli ve ciddi bir şekilde çalışın. Sunumlarınıza önceden hazırlanın, aynı bir iş görüşmesine gider gibi giyinin, tüm sunum malzemelerinizi, dosyalarınızı hazırlayın. LR’ı nasıl anlatacağın üzerinde evde çalışın, önünüzde izlemeniz gereken sırayı gösteren notlar olsun. LR’ı laf arasında anlatmayın, laflamayı LR’ı anlatırken ara verdiğinizde yapın. Sistemli olun, bir gün önceden ertesi gün ne yapacağınızı, kimlere gideceğinizi düşünün ve randevularınızı alın. Çok farklı şekillerde iletişim kurabilir ve üye yapabilirsiniz. Fakat bu iş süreklilik gerektirdiğinden üye yapmayı da bir sisteme oturtmalısınız. Disiplinli çalışırsanız karşılığımı alırsınız.

14. Üye yapmak için bildiğiniz tüm yollar ve insanlar bitince, bilmediğiniz yöntemleri öğrenmek için zaman ayırın. Çevrenizde LR’ı anlatacağınız insanlar bir süre sonra tükenecek. Ancak hayatınıza yeni giren veya henüz girmemiş her kişi aslında potansiyel bir üyenizdir. Bu insanlara ulaşmak için tek bir yol yok. Beni üye yapan liderim ve beni hiç tanımadığı halde Facebook’tan buldu ve LR’ı anlattı. Bunu yapmasaydı belki şu anda şirket arabası yerine bisiklete biniyordu !

15. LR’ı hayatınızın merkezine yerleştirin. Bu işi nasıl büyütebileceğinizi, nasıl daha büyük ekip kurabileceğiniz, nasıl daha çok satış yapabileceğiniz üzerine kafa yorun. Eğer rüyanızda LR görmeye başlamışsanız, sabaha kadar uykunuzda LR anlatıyorsanız, arkadaşlarınıza buluştuğunuzda karşınızdaki kişiyi sıkmadan, gözleriniz parlayarak, yüzünür gülerek LR’ı anlattığınızı farkediyorsanız, başarılı olmak için önünüz açık demektir.

16. En önemli kısma geldim. Aslında daha önce de söyledim ama tekrar edeceğim: Vazgeçmeyin ve denemeye devam edin! Çünkü bu işte başarılı olanlar da sizle aynı zorlukları çektiler, hepsi aynı yollardan geçtiler ve inançlarını kaybetmedikleri için ama 1 senede, ama 2 senede şu anki konumlarına geldiler. Yılmayın ve umudunuzu kaybetmeyin !

İnanın bu yazdıklarımdan çok daha fazlası var, yazdıkça aklıma yenileri geliyor ama sonsuza kadar da uzatmak istemiyorum. Unutmayın ki bunlar sadece benim fikirlerim değil; pek çok başarılı lider tarafından denenmiş, tecrübe edilmiş, yaşanmış gerçekler. Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok, ben daha önceki tecrübeleri örnek aldım, üzerine kendim de birşeyler koydum ve bu konuma geldim. üstteki fotoğrafta benim liderlerim ve ekibimdeki en başarılı kişiler var. Bu fotoğrafa bir bakın, sizden bir farkımız var mı? Kucağında bebeğiyle bir anne bunu yapabiliyorsa, sizin de başaramamanız için hiç bir sebep yok. Ben her türlü desteğe hazırım ama unutmayın ki hayalleriniz sadece siz isterseniz gerçek olacak…

“LR iş ortaklarıma tavsiyeler” üzerine bir yorum

  1. Güzel Paylaşımlarınız İçin Çok Teşekkürler Keyifle Okudum İyi Çalışmalar

Yorumlar kapalı.